Untitled design 63

Θα σας κάνουμε μια διαδικτυακή δύναμη

Θα σας κάνουμε μια διαδικτυακή δύναμη

Διαχείριση Social Media μίας επιχείρησης
Διαχείριση Social Media μίας επιχείρησης

Date

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ή αλλιώς Social Media, κατέχουν μία πολύ σημαντική θέση στην καθημερινότητα των χρηστών του διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνες περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα, ενώ πάνω από το 90% των επιχειρηματιών, οι οποίοι προωθούν την εταιρία τους μέσα από αυτά, δηλώνουν ευχαριστημένοι.

Τα Social Media χωρίζονται σε διάφορα είδη με τα πιο γνωστά σήμερα να είναι το Facebook (1,84 δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά), το YouTube (περίπου 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες), το Instagram (1 δισεκατομμύρια χρήστες) και το Twitter (192 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες). Αποτελούν τα σημαντικότερα ίσως πλέον εργαλεία του Digital Marketing και κάθε επιχείρηση οφείλει να δώσει μεγάλη προσοχή στη σωστή διαχείρισή τους.

Η σωστή διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης περιλαμβάνει όλες τις στρατηγικές κινήσεις και ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλάνου προβολής μίας επιχείρησης. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο διαδραστικής επικοινωνίας που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με τους καταναλωτές. Έχοντας ως επίκεντρο τις ανάγκες του πελάτη και το πώς συμπεριφέρεται στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι επιχειρήσεις διαμορφώνουν τη Social Media στρατηγική τους, έτσι ώστε να υπάρχει η ιδανική αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Γιατί είναι σημαντική η σωστή διαχείριση των Social Media μίας επιχείρησης;

  •  Δημιουργείται μία άμεση επικοινωνία με τους καταναλωτές: 

Βρίσκεστε εκεί που είναι το κοινό σας και μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί του. Οι πελάτες σας, αλλά και όλοι οι χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μπορούν ανά πάσα στιγμή να στείλουν μήνυμα σχετικά με απορίες που έχουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

  •  Μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μία επιχείρηση μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο μέρος καταναλωτών:

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εργαλεία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προβάλλουν το περιεχόμενό τους στο κατάλληλο κοινό. Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα στόχευσης σε κοινό με βάση: τη γεωγραφική θέση, τη γλώσσα, την ηλικία, το φύλο, τα ενδιαφέροντα και την εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας μπορούν να διαφημίζονται σε «σίγουρους» πελάτες.

  • Το περιεχόμενο της επιχείρησης προβάλλεται γρήγορα, εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα: 

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να δημοσιεύουν και να μοιράζονται περιεχόμενο κατευθείαν με τους καταναλωτές (δημοσιεύσεις, stories κ.ά.), χωρίς να χρειαστεί να διαθέσουν απαραίτητα κάποιο χρηματικό ποσό. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα συγκεκριμένα νέα μέσα για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών αντί για κάποια προωθητική πλατφόρμα. Επιπλέον, οι ευχαριστημένοι πελάτες μπορούν να δημοσιεύσουν την καλή εμπειρία που είχαν, στους προσωπικούς τους λογαριασμούς και αυτόματα να σας διαφημίσουν. Εξάλλου, το 72% των καταναλωτών που είχε μια θετική εμπειρία με μία επιχείρηση στα Social Media , τη σύστησε και σε άλλους.

  • Τα Social Media επιτρέπουν στην επιχείρησή σας να λάβει άμεσο Feedback από τους καταναλωτές:

Το άμεσο θετικό ή αρνητικό feedback που προσφέρουν τα Social Media σε μία επιχείρηση παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Μία επιχείρηση μπορεί να δει την αντίδραση και την ανταπόκριση των καταναλωτών σε κάποιο νέο προϊόν της ή υπηρεσία της στην αγορά. Έτσι, μπορούν εύκολα και γρήγορα να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τη διατήρηση ή την απόσυρση συγκεκριμένων λειτουργιών ή αντικειμένων της εταιρίας σας.

  • Αποκτάτε αναγνωρισιμότητα και δημοσιότητα:

Προβάλλοντας τις επιτυχίες της επιχείρησης, τα νέα της και δημιουργώντας μία ουσιαστική σχέση με το κοινό της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναπτύσσεται μία πολύ καλή φήμη. Οι καταναλωτές κάνουν Like, Share ή Comment στις δημοσιεύσεις (post) της επιχείρησής στα Social Media και έτσι ξεκινά μία διαρκής διάδοση της ταυτότητας και του brand της.

  • Τα Social Media βοηθούν στην καλύτερη ιεράρχηση της επιχείρησης στις μηχανές αναζήτησης:

Σκοπός και στόχος μίας επιχείρησης είναι να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, έτσι ώστε να προσελκύσει νέους πελάτες. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της χρήσης των Social Media είναι η αύξηση της online επισκεψιμότητας. Όσα περισσότερα «Likes» και «Shares» λαμβάνει μία επιχείρηση, τόσο υψηλότερη θα είναι και η κατάταξη του ονόματός της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ωστόσο, για να προβληθεί σωστά μία εταιρία στα Social Media, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Γι΄αυτόν τον λόγο η ομάδα του imagen είναι εδώ για να σας βοηθήσει στη σωστή και καλύτερη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της επιχείρησής σας, με σκοπό να εξελίξετε τις ιδέες και τους στόχους σας ακριβώς όπως έχετε φανταστεί.

More
articles

Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί σας.

Imagen digital agency

Θες να κάνεις το website σου
100 φορές καλύτερο;

Θες να κάνεις το website σου 100 φορές καλύτερο;

Κάνε εγγραφή και πάρε αμέσως 5 ΔΩΡΕΑΝ πανεύκολες συμβουλές